Nieuws

Wijkzorg anders organiseren?

  • A A A
  • Minister de Jonge opperde vorige week in het AD om de zorg regionaler te organiseren, ten koste van keuzevrijheid en marktwerking. Anders wordt goede zorg steeds moeilijker te organiseren en te betalen, aldus de bewindsman. “De zorg heeft minder markt en meer samenwerking nodig. Anders houden we het niet vol.”

    Nadenken over nieuwe vormen

    Het is goed om na te denken over nieuwe vormen van bekostiging en organisatie van de wijkverpleging. Dit is nodig vanwege de verwachte stijging van het aantal ouderen en chronisch zieken, terwijl het aantal mensen dat hen kan verzorgen juist afneemt. Het is belangrijk dat er door veel verschillende partijen, zoals overheden en gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders, goed wordt samengewerkt om oplossingen te bedenken en uit te voeren.

    Krachten bundelen

    De krapte op de arbeidsmarkt en de toename van de vraag naar zorg, betekent dat we de krachten en financiële middelen moeten bundelen. Op dit moment wordt dat soms nog bemoeilijkt door wet- en regelgeving bijvoorbeeld op het gebied van mededingingsrecht. Meer weten over dit onderwerp? Mail naar info@vitaalthuiszorg.nl.