Nieuws

Vraag naar thuiszorg blijft stijgen

 • A A A
 • eigen bijdrageDe vraag naar thuiszorg en specifieke woonvormen voor ouderen neemt in Nederland naar verwachting sterker toe dan in andere EU-landen. Dit komt onder meer door de sterkere vergrijzing in Nederland, maar ook omdat in Nederland een relatief groot deel van de kosten voor huishoudelijke hulp en thuiszorg wordt vergoed.

  Aangepaste woonvorm

  Ook het gegeven dat Nederlandse ouderen relatief vaak op zoek zijn naar een aangepaste woonvorm en daar ook extra geld voor willen uittrekken, draagt bij aan de grotere vraag naar huisvesting voor ouderen ten opzichte van andere EU-landen. Het inkomen van Nederlandse ouderen is hoog ten opzichte van leeftijdsgenoten elders in grotere EU-landen. Dit stelt het ING Economisch Bureau in een rapport, waarvoor een enquête werd afgenomen in elf grotere EU-landen.

  Stijging 5 procent

  Tot 2050 verdubbelt het aantal 75-plussers, volgens demografische prognoses. Op basis van het groeiend aantal ouderen en bij een aanhoudende economische groei verwachten de ING-economen dat de Nederlandse vraag naar thuiszorg voor ouderen tot 2030 potentieel met vijf procent toeneemt. In de overige EU-landen zal er sprake zijn van een potentiële groei van 3,5 procent. Vitaal Thuiszorg houdt deze ontwikkeling uiteraard scherp in de gaten.

  Meer informatie

  Meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan je graag te woord via 0316-220073 of info@vitaalthuiszorg.nl.