Nieuws

Vitaal Thuiszorg zet zich in voor duurzaamheid

 • A A A
 • Vitaal Thuiszorg is zich bewust van de noodzaak om “groen” en duurzaam na te streven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft invloed op diverse onderdelen van de organisatie en vraagt een “nieuwe” en “groene” manier van denken en handelen. Duurzaamheid binnen de thuiszorg is te verdelen in een aantal onderdelen.

  Duurzaamheid in middelen

  Wij maken gebruik van twee kantoren, waarbij wij de doelstelling hebben om in 2030 klimaatneutraal (circulair) kunnen werken. Afval wordt gescheiden, verlichting is automatisch geregeld door middel van bewegingssensoren, inktcartridges worden apart ingezameld en er is overleg over het plaatsen van zonnepanelen. De thermostaat heeft een timer en iedere werkplek een eigen thermostaat en er worden nooit plastic bekers gebruikt. Vitaal Thuiszorg werkt zoveel mogelijk digitaal en probeert waar mogelijk papier te sparen.

  Duurzaam personeelsbeleid

  Duurzaam ondernemen betekent ook het duurzaam inzetten van medewerkers; zoveel mogelijk rekening houden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. De nieuwe term is ook wel ‘inclusieve arbeidsmarkt’ met aandacht voor diverse doelgroepen. Zo investeren we in de ontwikkeling van de werknemers, voeren we een jaarlijks tevredenheidsonderzoek en kan er gebruik worden gemaakt van bedrijfsfitness.

  Duurzaam vervoer

  Vitaal Thuiszorg stimuleert het gebruik van de fiets en houdt hier rekening mee bij het inplannen van de medewerker. De afstand medewerker – cliënt is niet meer dan 10 kilometer en er wordt er een fietsvergoeding betaald, waardoor fietsen gestimuleerd wordt. Om het fietsen extra aantrekkelijk te maken kunnen onze medewerkers vanaf 1 januari 2020 deelnemen aan een voordelig fietsplan. Dan wordt er tevens een pilot gestart met het rijden op elektrische auto’s voor onze zorgverleners.

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op of mail naar info@vitaalthuiszorg.nl.