Nieuws

Veiligheid in de thuiszorg

  • A A A
  • Het is voor zorgbehoevenden erg fijn dat de verzorgende van de thuiszorg hun huis binnenkomt om te helpen met aan- of uitkleden, wassen of wondverzorging. De laatste jaren horen we bij Vitaal Thuiszorg regelmatig over vervelende incidenten met betrekking tot de veiligheid thuis van cliënten in de thuiszorg. Daarom heeft veiligheid in de thuiszorg onze prioriteit.

    Screening medewerkers

    Uiteraard dient de thuiszorg haar werknemers te screenen om te zien of ze wel betrouwbaar zijn. Dit doen wij vanzelfsprekend ook, al onze medewerkers hebben een zogeheten “Verklaring omtrent Gedrag” wat betekent dat de medewerker niet eerder veroordeeld is voor strafbare feiten. Ook doen wij altijd een referentie onderzoek. Er zijn echter meer dingen die gedaan kunnen worden om veiligheid in de thuiszorg te bevorderen. Zo adviseren wij om veilige sleutelkluizen te plaatsen en deze op een strategische plek te hangen. De sleutels zijn hier veilig en kunnen zo niet kwijtraken of gestolen worden.

    Veiligheid in huis

    Er zijn verschillende mogelijkheden die u kunt nemen om de beveiliging te verbeteren. Wij willen graag met u meedenken en u daarin adviseren. Zo werken we samen met verschillende organisaties die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van sleutelkluisjes en personen alarmering. We willen graag met u meedenken om de risico’s om de thuiszorg heen tot een minimum te beperken en u een zo veilig mogelijk gevoel te geven.