Nieuws

Tekorten in de zorg: wat te doen?

 • A A A
 • De kranten staan er bol van: de tekorten aan medewerkers in de zorg lopen op tot wel 100.000 in 2022. Dat is enorm veel en zorgwekkend! Wat kan de werkgever doen om tekorten aan te pakken en te voorkomen dat medewerkers vertrekken of in het ergste geval de zorg uitgaan?

  Investeren in personeel

  Vitaal Thuiszorg gelooft dat het goed zorgen voor de medewerkers en het goed luisteren naar hun wensen, behoeften en ambities belangrijk is. Het werken in de zorg is zwaar en zeker in de thuiszorg zijn de medewerkers op zichzelf aangewezen. Een goed vangnet met collega’s op wie je dan terug kunt vallen is dan belangrijk. Maar ook het gezond roosteren, de balans tussen werk en privé en het faciliteren daar waar mogelijk.

  Goede arbeidsvoorwaarden

  Daarnaast kan het helpen dat er prettige (secundaire) arbeidsvoorwaarden zijn, zoals bij Vitaal Thuiszorg. Wij bieden een hoge inschaling, auto van de zaak, korting op de sportschool en zorgverzekering. Maar het allerbelangrijkste is toch de intrinsieke motivatie; datgene waar de medewerker plezier aan beleeft en daarop aansluiten. Dat valt niet altijd mee in de zorg aangezien er zoveel wet- en regelgeving is en de financiële middelen krap zijn.

  Proactieve en lerende organisatie

  Vitaal Thuiszorg ziet zichzelf als lerende organisatie en ook op het onderdeel van deze enorme uitdaging stellen wij ons proactief, maar zeker ook lerend op. Dat betekent dat wij openstaan voor suggesties, leren van collega’s die toch vertrekken en proberen zo open mogelijk te communiceren. Neem voor suggesties en adviezen gerust contact op via info@vitaalthuiszorg.nl.