Nieuws

Nieuwe cao voor deel zorgpersoneel

 • A A A
 • Vakbonden en branchevereniging ActiZ hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de verpleeghuiszorg, wijkverpleging, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg. Op donderdag 10 oktober kwamen de onderhandelingsdelegaties tot overeenstemming over een nieuwe cao met een looptijd van 1 juli 2019 tot en met 31 augustus 2021.

  Loonsverhoging

  Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 3,5% per 1 juni 2020 en 3% per 1 juli 2021 en een verhoging van de eindejaarsuitkering met 0,93% in 2019 naar een volledige dertiende maand. Dit betekent een totale loonstijging van 7,43% in twee jaar. Maar er zijn meer afspraken gemaakt, waar Vitaal Thuiszorg zich goed in kan vinden.

  Korter werken en gezond met pensioen

  Om de inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen, zijn afspraken gemaakt waarmee werknemers tijd kunnen sparen om tijdelijk minder of niet te werken. Ook krijgen ze de mogelijkheid om in de aanloop naar hun pensioen minder te gaan werken. Tevens is een afspraak gemaakt dat werknemers die 45 jaar werkzaam zijn geweest in de sector zorg en welzijn mogen stoppen met werken.

  90% vaste contracten

  De cao-partijen willen meer zekerheid voor medewerkers en balans tussen werk- en privé. Partijen spannen zich daarom maximaal in om te komen tot 90% vaste contracten voor onbepaalde tijd. Ook stimuleren en faciliteren de cao-partijen het maken van afspraken over het beperken van de bereikbaarheid van medewerkers op vrije dagen.

  Cao voor de hele vvt

  De cao-partijen hechten eraan om voor de hele vvt-sector tot goede arbeidsvoorwaarden te komen. Juist in tijden waarin de uitdagingen door vergrijzing en toenemende zorgvraag groot zijn en de arbeidsmarkt krap. Alle cao-partijen leggen het resultaat binnenkort ter stemming voor aan hun achterban.

  Meer informatie

  Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk op www.vitaalthuiszorg.nl of mail naar info@vitaalthuiszorg.nl.