Nieuws

Maatregelen in verband met het coronavirus

Er is een continue nieuwsstroom omtrent de richtlijnen en maatregelen rondom de situatie van het coronavirus. Het is van groot belang, met name voor het welzijn van onze cliënten, dat iedereen deze maatregelen naleeft.

Richtlijnen RIVM en GGD

De maatregelen die Vitaal Thuiszorg neemt, zijn erop gericht om het risico zoveel mogelijk te beperken. In al het dagelijks werk zijn medewerkers doordrongen van het belang van hygiënemaatregelen bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Vitaal Thuiszorg volgt de richtlijnen van het RIVM nauwlettend en laat zich bijstaan door de GGD waar nodig. Onze medewerkers worden dagelijks geïnformeerd over de richtlijnen door een update en er is een crisisteam samengesteld om contacten met de GGD te onderhouden en te handelen waar nodig. Heeft u vragen of zorgen? Dan kunt u altijd bellen met de planning. Wij staan u graag te woord.

Bezoek kantoren en cliënten

Vanaf heden zijn onze kantoren gesloten voor bezoekers van buiten om zoveel mogelijk contact te voorkomen. Op beide locaties hangt een brief aan de deur en we verzoeken iedereen om vooraf te bellen wanneer u een bezoek wilt brengen aan kantoor. Als een bezoek noodzakelijk is, laat het even van te voren weten. Dan zorgen wij dat we alle hygiënemaatregelen in acht kunnen nemen. De cliënten mogen ook thuis weer bezoek ontvangen, mits er aan de maatregelen wordt gehouden.

Opgestelde brieven

Er zijn diverse brieven opgesteld richting de cliënten en medewerkers. Deze zijn hieronder te bekijken.

Brief cliënten 24-03-2020
Brief Cliëntenraad
Brief cliënten 28-09-2020
Brief cliënten 22-01-2021

Hulplijn voor kwetsbaren

Heeft u als cliënt een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur. Ook voor cliënten die geen bezoek meer (mogen) ontvangen is deze hulplijn opengesteld.

Corona mailadres

Er is ook een nieuw mailadres beschikbaar voor alle vragen rondom Corona in relatie tot de zorg die u ontvangt van Vitaal Thuiszorg. Wij zullen alle vragen zo snel mogelijk beantwoorden. U kunt uw vraag sturen naar corona@vitaalthuiszorg.nl.

Vitaal Thuiszorg