Nieuws

Jongeren niet te porren voor baan in thuiszorg

eigen bijdrageWerkgevers in de thuiszorg blijven worstelen met een personeelstekort. Door een onvoordelig imago van het vak en een gebrek aan stageplaatsen blijven jongeren weg en wordt het huidige personeelsbestand steeds ouder. Investeringen vanuit de overheid zijn noodzakelijk, zegt branchevereniging Zorgthuisnl.

Gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd van werknemers in de thuiszorg loopt gestaag op. Eind 2019 was deze al gestegen naar 44,9 jaar. Dat blijkt uit onderzoek naar CBS-gegevens over thuiszorgmedewerkers, uitgevoerd door thuiszorgbureau Zuster Jansen. De gemiddelde leeftijd zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Werkdruk

De branchevereniging ziet het tekort aan jongeren als onderdeel van een veel groter wervingsprobleem binnen de sector. Het huidige personeel vervangen door nieuw lukt nauwelijks. De gehele populatie wordt ouder en de zorgvraag neemt toe. De werkdruk op het huidige personeelsbestand neemt daardoor toe.

Herkenbaar

Ook voor Vitaal Thuiszorg is dit verhaal heel erg herkenbaar. In onze vestiging in Didam, maar met name in Huizen, zijn wij druk op zoek naar nieuwe huishoudelijke medewerkers, verpleegkundigen en verzorgenden. Bekijk hier onze vacatures.