Nieuws

Campagne gestart voor meer mensen in de zorg

  • A A A
  • Vandaag gaven ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis het startsein voor de publiekscampagne Ik Zorg. Hiermee willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Dat is hard nodig, om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen. Dit meldt Rijksoverheid.

    Actieprogramma werken in de zorg

    In de campagne laten meer dan zeshonderd mensen met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Werken in de Zorg, dat dit voorjaar is gestart.

    Vitaal Thuiszorg doet ook mee!

    Uiteraard doet Vitaal Thuiszorg ook mee aan deze campagne! Voor meer informatie over de campagne: www.ontdekdezorg.nl en #IkZorg. Lijkt jou een baan in de thuiszorg interessant? Kijk dan eens bij onze vacatures en solliciteer!