Nieuws

Bij Vitaal Thuiszorg is heel veel mogelijk

 • A A A
 • Vitaal Thuiszorg is een groeiende organisatie die grote waarde hecht aan kwaliteit, veiligheid en professionaliteit. Het personeel wordt gekoesterd. Daarom investeert Vitaal Thuiszorg in haar medewerkers. Dat gebeurt door scholing, brede ondersteuning en het faciliteren van flexibele werktijden. “Er is bij ons heel veel mogelijk”, zegt operationeel manager Ingrid Helmink. “We sluiten niemand uit. Iedereen kan bij ons aan de slag.”

  Vitaal Thuiszorg met locaties in Didam (hoofdkantoor) en Huizen biedt hulp of ondersteuning in huis, oftewel in de vertrouwde omgeving van cliënten. Het kan gaan om vrijwel iedere zorgvraag: verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning en specialistische verpleegkundige zorg. Door de platte structuur kan er snel zorg worden ingezet. Ook op dat gebied is er heel veel mogelijk. De dienstverlenende organisatie beschikt over een team van ongeveer 600 medewerkers. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is de vraag naar verzorgenden, verpleegkundigen en huishoudelijke medewerkers groot.

  Ook Vitaal Thuiszorg maakt werk van de werving van nieuwe kandidaten. Er worden speeddates georganiseerd en in samenwerking met het Graafschap College en Rijn IJssel zijn leerwerktrajecten opgezet, soms gaat het om verkorte opleidingen voor eigen werknemers. “Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder statushouders zijn van harte welkom”, geeft Ingrid Helmink aan. “Wij staan daar voor open. Iedereen kan en mag het proberen, bijvoorbeeld via een proefplaatsing. De ervaringen zijn goed, meestal bevalt het van beide kanten.” De kandidaten kunnen gelijk aan de slag. “Ze mogen naar vermogen meedoen, soms met extra begeleiding. We kijken naar wat ze aankunnen of hoe lang ze willen werken. Dat kan drie uur per week zijn, maar ook 25 uur of meer.” Daarnaast biedt Vitaal Thuiszorg verschillende ontwikkelingsmogelijkheden, medewerkers worden gestimuleerd om verder te leren. “Dat hoort bij goed werkgeverschap, zo vinden wij.”

  Vitaal Thuiszorg mag zich voortaan ambassadeur van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk!’ noemen. Thea Brinkhuis, manager van WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA), overhandigde onlangs het bijbehorende bordje. “Als iedereen mag meedoen, krijgen we een mooiere samenleving. Vitaal Thuiszorg is een fantastische werkgever, ook voor de doelgroep, en levert daarmee een belangrijke bijdrage voor een inclusieve maatschappij. Daarom is dit bordje jullie van harte gegund.”

  Vitaal Thuiszorg is een WTZI erkende instelling en is contractpartner van alle zorgverzekeraars. De organisatie is HKZ gecertificeerd en onderschrijft de Zorgbrede Governance Code.

  Bron: uniekeachterhoekers.nl