Welke zorg biedt een verzorgende en verpleegkundige?

Welke zorg biedt een verzorgende en verpleegkundige?

Vitaal Thuiszorg heeft zowel verzorgenden als verpleegkundigen in dienst; de wijkverpleging. Wat doen zij nu precies?

Verzorgende

De verzorgende van de wijkverpleging biedt de dagelijkse persoonsgerichte zorg (lichamelijke verzorging als wassen, huidverzorging, haarverzorging, mondverzorging en dergelijke), hulp bij het aankleden en het aanbrengen van lichaam ondersteunende hulpmiddelen (denk aan een prothese, steunkousen, hulp bij beweging, hulp bij het eten en drinken en medicijnen klaarzetten.

Verpleegkundige

Een verpleegkundige is anders opgeleid en helpt u bij bijvoorbeeld het controleren van lichaamsfuncties, (in)continentie verzorging, wond- en stomaverzorging, toedienen van medicijnen en medisch technische handelingen. Onder medisch technische handelingen vallen onder andere pijnbestrijding, het toedienen van vocht, zuurstof, voeding en medicijnen. Verder geeft hij of zij advies over en begeleiding bij de patiënt zijn of haar ziekte of behandeling. De wijkverpleegkundige bepaald samen met u welke zorg nodig is en of er een verzorgende of verpleegkundige bij u thuis komt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een verzorgende of verpleegkundig van Vitaal Thuiszorg doet? Of juist direct een aanvraag voor één van deze diensten doen? Dat kan. Neemt u dan contact op met de medewerkers van Vitaal Thuiszorg. Zij staan graag voor u klaar voor een heldere uitleg en een passend advies.