Wat is ongecontracteerde zorg?

Wat is ongecontracteerde zorg?

Ongecontracteerde zorg is zorg die geleverd wordt zonder dat de organisatie een overeenkomst met uw zorgverzekeraar heeft. Om een overeenkomst met een zorgverzekeraar te krijgen moet de zorgaanbieder voldoen aan vele voorschriften op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ook dient de zorgaanbieder met regelmaat verantwoording af te leggen aan ze zorgverzekeraar over de wijze waarop de gelden worden besteedt.

Overeenkomst zorgverzekeraar

Wanneer een zorgaanbieder geen overeenkomst heeft met de zorgverzekeraar, stuurt de organisatie een factuur naar u, vervolgens kunt u deze declareren bij uw eigen ziektekostenverzekering en wordt de het bedrag (deels) aan u vergoedt. Vitaal Thuiszorg heeft wél overeenkomsten met zorgverzekeraars, gemeenten én zorgkantoren en voldoet daarmee aan alle kwaliteitseisen binnen de thuiszorg. Daarnaast handelt Vitaal Thuiszorg de complete facturatie voor uw af, waardoor u zelf geen nota’s hoeft voor te schieten en te declareren. Zo hopen wij u te ontzorgen.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp, neemt u dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord: 0316-220073.