Wat is de Huishoudelijke Hulp Toelage?

Wat is de Huishoudelijke Hulp Toelage?

De Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) is een toelage die burgers kunnen krijgen als ze een huishoudelijke hulp inhuren. Mensen die geen of minder huishoudelijke hulp krijgen vanuit de WMO kunnen voor een geringe eigen bijdrage professionele hulp inkopen. Een deel van deze kosten wordt door de gemeente betaald en je betaalt een eigen bijdrage.

Voor wie is de HHT?

  • Mensen met een WMO-indicatie die graag extra zorg in willen kopen.
  • Mensen die in aanmerking komen voor maatwerkvoorziening Hulp in het Huishouden, maar daar van afzien, bijvoorbeeld vanwege de hoogte van de eigen bijdrage.
  • Mantelzorgers die huishoudelijk hulp willen inhuren voor zichzelf of voor degene waarvoor zij mantelzorg verrichten, om te voorkomen dat zij overbelast raken.

Per gemeente anders

Niet alle gemeenten bieden nog de mogelijkheid voor het aanvragen van HHT. Ook gelden per gemeente andere bedragen voor de eigen bijdrage en wie er gebruik van mag maken. Jouw gemeente kan je precies vertellen welk tarief voor jou geldt.

Meer informatie

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan je graag te woord via 0316-220073  of info@vitaalthuiszorg.nl.