Wanneer mag ik mijzelf mantelzorger noemen?

Wanneer mag ik mijzelf mantelzorger noemen?

Volgens de wet bent u een mantelzorger als u hulp biedt aan iemand. In dit geval betreft het dan niet dat u een hulpverlenend beroep heeft, maar omdat u in dit geval een sociale relatie met die persoon heeft. Denkt u hierbij aan een familielid, vriend of buurvrouw.

Ondersteuning bij mantelzorg

Mantelzorg is meestal langdurig en kan intensief zijn. De hulp bestaat uit verzorging maar kan ook hulp bij noodzakelijke dagelijkse activiteiten zijn. Soms verrichten mantelzorgers verpleegkundige handelingen. Mantelzorg kan soms zwaar zijn. Er kunnen vragen op u afkomen waar u geen raad mee weet of u heeft behoefte aan advies of ondersteuning. Ook voor emotionele ondersteuning bij het verwerken van uw eigen verdriet kunt u (doorgaans kosteloos) hulp inschakelen.

Vitaal Thuiszorg helpt u ook

Bij Vitaal Thuiszorg hechten wij veel waarde aan mantelzorg en zullen zoveel mogelijk de samenwerking opzoeken binnen het netwerk van de cliënt. De mantelzorger kent de cliënt vaak goed en kan goed meedenken in mogelijkheden en voorkeuren. Samenwerking begint wat ons betreft al vanaf het allereerste contactmoment, waarbij we afspraken maken over wie welke zorgtaken op zich neemt. Deze afspraken leggen wij vast in het ondersteuningsplan en kunnen altijd aangepast worden indien nodig.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de rol van mantelzorger? Of wilt u weten wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Neemt u dan gerust en vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord via 0316-220073  of info@vitaalthuiszorg.nl.