Vergoedingen voor mantelzorgers

Vergoedingen voor mantelzorgers

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Er bestaan echter wel verschillende vergoedingen. Zo kunt u bijvoorbeeld een tegemoetkoming krijgen voor extra uitgaven zoals zorgkosten en vervangende zorg. Hieronder geeft Vitaal Thuiszorg kort aan welke vergoedingen er zijn en waar u deze kunt aanvragen.

Aanvullende zorgverzekering

De basiszorgverzekering vergoedt geen kosten voor mantelzorgers. Wel is het soms mogelijk om via de aanvullende zorgverzekering een vergoeding te krijgen. Dit is vaak bedoeld voor vervangende mantelzorg. Bijvoorbeeld als u zelf ziek bent of als u er even tussenuit wilt.

Dubbele kinderbijslag

Zorgt u thuis voor uw kind en heeft hij of zij intensieve zorg nodig? Dan kunt u mogelijkerwijs extra kinderbijslag krijgen. Deze extra kinderbijslag dient als bijdrage in de kosten voor de opvoeding en verzorging.

Betaling uit een persoonsgebonden budget

Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee iemand die zorg nodig heeft zelf hulp kan inkopen. Krijgt degene die u verzorgt een pgb? Bijvoorbeeld voor Wmo-ondersteuning? Dan mag dit bedrag ook gebruikt worden om u te betalen.

Meer informatie

Meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan je graag te woord via 0316-220073  of info@vitaalthuiszorg.nl.