Extra hygiënemaatregelen voor medewerkers in de thuiszorg

Extra hygiënemaatregelen voor medewerkers in de thuiszorg

Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de elleboog en éénmalig gebruik van papierenzakdoekjes belangrijk tijdens deze coronacrisis. Ook blijft de maatregel van kracht om géén handen te schudden, maar te groeten met een glimlach. Bekijk hieronder alle (hygiëne)maatregelen.

  • Start en eindig ieder cliëntbezoek met het wassen van uw handen. Bij voorkeur in het zicht van de cliënt, zodat die ook doordrongen is van het feit dat u er alles aan doet wat binnen uw bereik ligt. Droog uw handen indien mogelijk af met een papieren wegwerphanddoek of een pas gewassen niet eerder gebruikt is.
  • Bespreek ook steeds het belang van goede hygiëne met uw cliënt.
  • Voor de medewerkers in de wijkverpleging die met regelmatig direct lichamelijk contact hebben, hebben wij op beide kantoren extra jasjes beschikbaar zodat deze na iedere dienst (op 60°C) gewassen kunnen worden. Ook liggen er pakken hygiënische doekjes op de kantoren om de iPads en telefoons schoon te kunnen maken. Deze kunnen ook gebruikt worden om gehandschoende handen extra te reinigen.
  • Ook voor de medewerkers die hulp bij het huishouden of begeleiding leveren, is het belangrijk om dagelijks schone kleding aan te trekken. Wanneer u een stoffen mondkapje gebruikt, dient deze dagelijks gewassen/gesteriliseerd te worden.
  • Tot slot is het voor de medewerkers die hulp bij het huishouden leveren belangrijk om de bekende besmettelijke plekken, zoals handgrepen, deurklinken, kraangrepen en lichtknopjes buiten het normale gebeuren, extra goed schoon te maken met water en zeep.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze hygiënemaatregelen? Of heeft u alsnog aanvullende vragen en/of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord via 0316-220073 of corona@vitaalthuiszorg.nl.