Eigen bijdrage berekenen (CAK)

Eigen bijdrage berekenen (CAK)

eigen bijdrageHet CAK berekent en int de eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wmo en Wlz. Klanten voorlichten over de eigen bijdrage is een belangrijke taak van de keten. Via de Eigen bijdrage rekenhulp kunt u snel en eenvoudig een proefberekening maken voor de klant. Zo weet u of uw client welke eigen bijdrage hij of zij kan verwachten.

Hoe wordt de eigen bijdrage berekend?

Voor de berekening van de eigen bijdrage rekent het CAK met het inkomen en vermogen van 2 jaar geleden. Dus in 2018 gebruiken zij het inkomen en vermogen over  2016.  De Belastingdienst stelt het inkomen namelijk pas een jaar na afloop vast. De eigen bijdrage voor ondersteuning uit de Wmo wordt berekend aan de hand van het inkomen, het vermogen, de leeftijd en de samenstelling van het huishouden van een klant. De eigen bijdrage voor de Wlz wordt berekend aan de hand van het inkomen, het vermogen, de indicatie en de samenstelling van het huishouden van een klant. Afhankelijk van de situatie van de klant moet de klant een lage eigen bijdrage of een hoge eigen bijdrage betalen.

Meer informatie gewenst?

Bent u benieuwd wat uw eigen bijdrage is? Of wat Vitaal Thuiszorg hierin voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij leggen u graag alles uit en geven altijd een passend advies.