5-minutenregistratie in de thuiszorg

5-minutenregistratie in de thuiszorg

Het is volop in het nieuws: de registratielast voor verpleegkundigen en verzorgenden moet worden beperkt. De minister heeft aangekondigd dat de 5-minutenregistratie afgeschaft gaat worden. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Verplichte registratie

In de thuiszorg wordt het grootste deel van de zorg (de wijkverpleging) betaald door uw zorgverzekeraar. Deze zorgverzekeraar wil graag weten welke zorg voor hoe lang wordt geleverd. Daarnaast zijn de (financiële) regels in de zorg heel streng en wil de externe accountant ook graag weten wie welke zorg heeft gehad en voor hoe lang. Dat is de reden waarom alle geleverde zorg geregistreerd moet worden.

Minder rompslomp

Bij Vitaal Thuiszorg wordt alle zorg ingepland door de planner, per cliënt. Deze tijden staan in het online rooster van de medewerker en deze hoeft alleen maar aan het einde van de dienst op het knopje akkoord te drukken. De medewerker hoeft dus niet per cliënt in te voeren wat zij doet en voor hoe lang. Dit zorgt voor minder rompslomp voor onze medewerkers.

De zorg centraal

Dat er minder administratieve lasten in de zorg moeten komen vinden wij ook, alleen is deze afschaffing nog niet zo heel zinvol. Wat wel zou helpen is dat er meer wordt gekeken naar de kwaliteit van zorg, niet alleen naar de deskundigheid van de medewerkers, maar vooral ook naar de tevredenheid van de cliënten. Want daar zou het toch om moeten gaan.

Voor suggesties en vragen neem gerust contact op via info@vitaalthuiszorg.nl.